Hibák, amelyeket elkövethet a hőszigeteléssel kapcsolatban

A hőszigetelést mindenképp megbízható szakemberre bízza, különben nagy csalódás lehet a vége! Nézzük, mik azok a pontok, ahol el lehet rontani a folyamatot!

Számos cég foglalkozik hőszigeteléssel, de ez egy olyan munka, aminél elengedhetetlen a hozzáértés és a tapasztalat, különben több lesz a kár, mint a haszon. Az alábbiakban a leggyakrabban elkövetett hibákat mutatjuk be, annak érdekében, hogy Ön elkerülhesse őket.

1. Türelmetlenség

Sok ingatlantulajdonos évekig halogatja a hőszigetelést, majd amikor elhatározza magát mellette, nem bírja kivárni, hogy megfelelő minőségben elkészülhessen. A folyamat során azonban vannak olyan munkafázisok, amikor muszáj egy kicsit türelmesnek lenni. Ilyen például az, hogy meg kell várni, amíg a fal teljesen kiszárad, de az időjárás is közbeszólhat. Szigetelni száraz falakat lehet, száraz időben és az is fontos, hogy végig 5 fok felett legyen a hőmérséklet.

2. Félmunka

Gyakran találkozunk azzal a hibával is, hogy valaki csak a homlokzatot vagy csak a födémet szeretné szigeteltetni, de ugyanilyen rossz az is, ha a nyílászárók jelentőségét bagatellizálják el. A hőveszteség nagyjából 30-35%-a a falakon keresztül távozik, 25%-a a tetőn át, 15-20%-a a nyílászárókon keresztül és körülbelül 10-15%-a a padlón át. Ha belevág, ne végezzen félmunkát, mert nem lesz elégedett az eredménnyel!

3. Rossz hőszigetelő anyag vagy vastagság választás

Többféle hőszigetelő anyag létezik, más-más jellemzőkkel, de egyik sem univerzális, nem alkalmazhatóak bármilyen ingatlanhoz. Ha nem elég vastag a hőszigetelés, nem lesz elég hatékony, viszont túlzásba sem szabad esni, mert ez meg feleslegesen megnöveli a költségeket. Bizonyos szint felett már nem tud hatékonyabban védeni, ellenben aránytalanul többe kerül.

Cégünk teljes körű, profi szolgáltatást nyújt otthona hőszigeteléséhez. Amennyiben további kérdése merült fel vagy szeretné igényelni az ingyenes felmérést, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.