Családi ház szigetelése szálas anyagokkal? Mi szól mellette?

A családi ház szigetelésének az egyik fő szezonja ősszel van. Milyen hőszigetelő anyag kerüljön a falakra? Mit tudnak a szálas anyagok?

A fűtési szezon minden évben egy újabb kérdőjelet jelent: vajon mennyibe fog kerülni a fűtési energia, mennyit kell költeni arra, hogy meleg legyen a szobákban? Ezt a kínzó kérdést egyszer és mindenkorra elfelejtheti, ha az ingatlannak korszerű hőszigetelést ad szakemberek segítségével.

A hőszigetelés alapanyagai

A szigeteléshez több alapanyagból is lehet válogat, ahogyan több technológiát is alkalmaznak az erre szakosodott cégek. A szálas szigetelőanyagok számítanak az elterjedtnek, ezek általában méretre szabva, táblás formában kerülnek a helyükre. Az ilyen hőszigetelőanyag tömör lapokból áll, amiket összesűrített elemi szálak alkotnak. Tapintásra vattaszerű, puha, de sűrű anyag, ami készülhet például kőzet feldolgozásából. Úgynevezett foszlató eljárással állítják elő a lemezeket.

Kőzetgyapotból hőszigetelés

A kőzetgyapotból gyártott lap egyike a gyakran választott szálas hőszigetelő anyagoknak. A kőzetgyapot hőszigetelő rendszer természetes kőzetek, bazalt, vulkanikus és üledékes kőzet keveréke. Homlokzathoz és padlóhoz is jó választás. Az üveggyapothoz hasonló hővezetési tényezővel jellemezhető, ami megfelelőnek számít.

A kőzetgyapotból gyártott táblák nem éghetőek, tehát biztonságosak, ellenállnak a rágcsálók, élősködők támadásainak, tehát tartósak. További tulajdonságokkal is jellemezhető a kőzetgyapot, úgymint a jó páraátbocsátó tulajdonság, a jó hangelnyelő képesség vagy az ellenállás a hőingadozásnak. Mindezt a szerkezeti kialakításának köszönheti, nincs hőtágulása, alaktartó és nem is öregszik el az anyaga.

A családi ház szigetelését nem szabad tovább halogatni, ha az korszerűsítésre szorul vagy eleve hiányzik. A mai energia árak mellett minden forintot meg kell spórolni, amit csak lehet. Ne pazaroljon energiát egy olyan ingatlanban, ami nem tudja elég jól megtartani a hőt! Rendelje meg a szolgáltatásunkat, kérjen akár azonnal árajánlatot ház szigetelésére!